المصدر: طاجن كفنة الجمبري – منتديات غزل القلوب
![]() |
المقادير
750 جرام جمبرى مقشر
نصف كوب بقدونس وريحان حسب الرغبه
نصف كوب كزبرة ناشفة
1 حبة البصل الاخضر
1 كوب عصيرطماطم
8 فص ثوم مفرى
1 ملعقة ملح وفلفل وقرفه وبهار وبردقوش وبابريكا
1 ملعقة زنجبيل
1 ملعقة (ملح- حبهان-بردقوش – فلفل-ورق لوري -قرفه -بهار -مستكه)
4 ملاعق كبيرة ارز مصرى
ربع كوب زيت زيتون
2 ملعقة صلصة
1 حبة لمونةمعصورة
ربع ملعقة كمون
1 حبة فلفل احمر مشوية
1 حبة فلفل اخضر مشوى
طريقة التحضير
يدق في هون 6 فصوص من الثوم مع الكزبره و البقدونس و الملح والفلفل و الزنجبيل و ملعقه صغيره من البابريكا و الكمون الي الحصول علي مزيج. يضاف مقدار ملعقتين من زيت الزيتون وعصره الليمون. يحتفظ بملعقتين كبيرتين من التتبيله جانبا .. ثم يخلط الباقي مع الجمبري المفروم يضاف الارز و يعجن الكل جيدا .. تشكل كور من المزيج بحجم حبات المشمش ثم ترص في طبق. تمزج الطماطم مع التتبيله المحتفظ بها …
يشوح الثوم والبصل في زيت الزيتون ثم تسكب الصلصه فوق المزيج و ترص كور الجمبري . تزين بشرائح الفلفل و تترك لتنضج 20 دقيقه علي نار هادئه