نشرت تحت تصنيف مطبخ الشيف ميفى

الحمام المحشى من مطبخ الشيف ميفى


0
نبدأ على بركة الله
نجهز الحمام بغسله جيداً ..
انا بيجيلى متنضف وجاهز يادوب اغسله كويس ويبقى جاهز للحشو

نجهز الفريك (نغسله وننقعه فى ماء لمدة نصف ساعة)


فى حلة متوسطة نضع ملعقتين سمن
ثم نضع الفريك بعد تصفيتة من الميه ونقلب لنحمره وبعد التقليب حوالى 5 دقائق نضيف الماء الساخن ..
الماء يغطى الفريك فقط يعنى مش كتير

واضح فى الصورة دى انه الماء مش كتير
ونضع الملح والفلفل الاسود
وحوالى دقيقتين او 3 هانلاقى الفريك شرب كل الماء بتاعته نخليه على جنب لغاية ما يبرد

وبعد ما يبرد الفريك نبدأ نحشى الحمام

وبعدين فى طريقتين
ياما نخيطه ونقفل باالخيط
وبعد كدة نجيب ابرة وخيط ..
انا بعقم الابرة بانى احرقها على النار وبعدين امسحها بمنديل نظيف ..
ونبدأ نخيط فتحة الحمام .. وبخيط الرقبة كمان علشان مايكونش فيه اى منفذ الفريك يخرج منه

او بدون خيط بس نعتمد على ان ماء السلق يكون بيغلى قوى واول ما بينزل بيقفل الجلد

فى حلة كبيرة نغلى الماء .. وأول ما يغلى انزل فيه الحمام
ولو لقيت أى ريم ظهر على وش الماء اشيله وبعدين احط بصلة وملح وفلفل اسود وورق لورا والتوابل اللى احبها
وهاياخد تقريباً نصف ساعة ويستوى
وبعدها أطلعه واصفيه من الشوربة

أخيراً أحمره فى السمن البلدى أو زبدة ومعاها ملعقة زيت علشان مش تتحرق
بس طبعاً السمن البلدى بيدى طعم الحمام الأصلى


وصحتين

…………………………………………………
الحمام المحشى ارز

المقادير

حوالى كوب و نصف أرز مغسول و منقوع( أو على حسب عدد الحمام)
حمام بعدد أفراد الأسرة
توابل
بصل مفروم ناعم
فلفل أخضر و أحمر للزينة

الطريقة

نشوح البصل المفروم على النار حتى يصفر قليلا ثم نضيف له كبد و قوانص الحمام بعد تقطيعها قطع صغيره

نشوحهم قليلا و نضيف قليل من الملح و الفلفل الأسمر و البابريكا
نضيف الأرز و نستمر بالتشويح قليلا ثم نطفئ النار
هنا أضفت ملعقتين من صلصة الطماطم على الخلطة ( تجعل الأرز له طعم خااااااااص)
نقوم بحشو الحمام من الداخل و بين الجلد و حول الرقبه و نغلقه بخلة الأسنان جيدا
نقوم بغلى كمية من الماء على النار و نتأكد من تمام الغليان ( حتى لا يفك الحمام)
ثم نضيف ملح و فلفل وبابريكا و قرنفل و زنجبيل و حبهان للماء المغلى
و نبدأ فى إسقاط الحمام واحدة بعد الأخرى
بعد حوالى نص ساعه نخرج الحمام من الماء و نتركة ليصفى جيدا
نرص الحمام فى طاجن بايركس و على المايكرويف على الجريل فقط لمدة نصف ساعة مع التقليب على الناحيتين
و هذا هو الشكل النهائى

صحتين وعافية

زينتها بالفلفل الألوان

 

اترك رد

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

شعار وردبرس.كوم

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   /  تغيير )

Google photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google. تسجيل خروج   /  تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   /  تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   /  تغيير )

Connecting to %s