نشرت تحت تصنيف نصائح منزليه

نصائح رمضانية مطبخية

شهر رمضان بتكتر فيه لمة العيلة والعزومات وعادة تحضير فطار رمضان بيكون مجهد لست البيت وخصوصا مع باقي مهام البيت عشان كده النهارده حبينا نقدم بعض النصائح اللي هتوفر عليكي وقت ومجهود في الطبخ.
1- أساس أي طبخة البصل والتوم والصلصة.. تقدري تعملي أكياس منها وتحفظيها بالفريزر والمادة الحافظة ليها هتكون رشة الملح.
2- عمل أكياس لحمة مفرومة معصجة جاهزة على الطبخ.
3- صدور الفراخ البانيه تغسليها وتتبليها وتقسميها على أكياس.
4- خلطة المحشي تقدري تخزنيها وهتوفر عليكي مجهود كبير، بتحطي على النار طماطم مبشورة وبصل مفروم مع ملعقة زيت وكمية خضرة معقولة وتقسميها على أكياس ولما تحبى تعملى محشي يادوب هتطلع كيس من الفريزر وتضيفه على الرز.

(يفضل عدم تتبيلها في مرحلة التحضير ولكن تضاف البهارات عند الحشو)
5- أكياس الخضار طبعا هتسعفك جدا لما تخزنيها سواء بسلة أو جزر أو فاصوليا خضرا أو ورق عنب.
6- عصاير رمضان الشهيرة ممكن تتحط فى أكياس وتتشال فى الفريزر.

7- تنضيف أدراج المطبخ بالماء والخل وعمل جرد لدولاب التوابل للتخلص من التالف وتنضيف البرطمانات.

وكل سنة وأنتم طيبين وبخير.

المعلق:

اترك تعليقًا

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

شعار ووردبريس.كوم

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   /  تغيير )

Google photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Google. تسجيل خروج   /  تغيير )

صورة تويتر

أنت تعلق بإستخدام حساب Twitter. تسجيل خروج   /  تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   /  تغيير )

Connecting to %s